Zes redenen om een bouwkundig aankoopmakelaar in te schakelen

De meest gestelde vraag aan mij; “Waarom zou ik kiezen voor een bouwkundig aankoopmakelaar?”. Een logische vraag. Het is nu eenmaal zo dat veel mensen een woning kopen zonder aankoopmakelaar. Met als voornaamste reden om dan geld te besparen, maar dat pakt veelal anders uit. Wat het verschil maakt? Dat leg ik u graag uit:

1. Met een bouwkundig aankoopmakelaar heeft u een streepje voor bij de verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar neemt u serieuzer dan mensen die zonder een aankoopmakelaar een woning komen bezichtigen. Een aankoopmakelaar aan uw zijde geeft vertrouwen bij de verkoopmakelaar. Bij een bieding wordt namelijk het risico dat de koop niet doorgaat aanzienlijk lager ingeschat in verband met ontbindende voorwaarden zoals, voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring achteraf.

2. Direct een bouwkundig advies van uw bouwkundig aankoopmakelaar

Bij de eerste bezichtiging beoordeelt een bouwkundig aankoopmakelaar de woning direct op bouwkundige kwaliteiten. Een keuring achteraf is dan niet meer nodig. Deze bouwkundige informatie gebruik ik in de onderhandelingen met de verkoopmakelaar. En neemt u maar van mij aan, dat een bouwkundig aankoopmakelaar gebreken of problemen ziet, die u niet ziet.

3. Geen belangenstrengeling

Ik behoor tot de weinige aankoopmakelaars die alleen aankopen begeleid en geen verkopen. Daardoor kan ik mij volledig richten op de belangen van kopers en mij ook volledig onafhankelijk opstellen ten opzichte van verkoopmakelaars.

4. Beter onderhandelingsresultaat dankzij een bouwkundig aankoopmakelaar

Kopers met een aankoopmakelaar behalen een beter onderhandelingsresultaat dan kopers zonder aankoopmakelaar. Ik spreek uit ervaring. Onderhandelen is een vak. Emotionele overwegingen (de valkuil van veel kopers zonder aankoopmakelaar) spelen bij mij geen rol. Ik zorg ervoor dat u met beide benen op de grond blijft staan. Ook bij uw droomwoning. Als aankoopmakelaar verdien ik mijn courtage ruimschoots voor u terug.

5. Gegarandeerd de beste prijs voor uw nieuwe woning

Ook in de huidige overspannen woningmarkt is het vaak niet nodig om boven de vraagprijs te bieden. Regelmatig koop ik woningen voor opdrachtgevers onder de vraagprijs. Door mijn kennis van de woningmarkt, weet ik wat een woning waard is. Omdat een verkoopmakelaar liever zaken doet met kopers met een aankoopmakelaar dan zonder, ben ik in staat om voor mijn kopers de scherpst mogelijke prijs te bedingen.

6. Een bouwkundig aankoopmakelaar geeft u direct indicatie van de door u gewenste verbouwmogelijkheden

Heeft u specifieke verbouwwensen bij een woning? Dan beoordeel ik direct wat er moet gebeuren en maak ik een inschatting van de kosten. Dit kunt u meenemen bij het aanvragen van een bouwdepot.

En dan zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een bouwkundig aankoopmakelaar. Als koper heeft u bijvoorbeeld ook een wettelijke informatieplicht. Koopovereenkomsten, verklaringen verkopers, erfdienstbaarheden, bestemmingsplannen, statuten en meerjarenplanningen van Verenigingen van Eigenaren zijn niet altijd even makkelijk te lezen. Ook daarin kan ik u als bouwkundig aankoopmakelaar ondersteunen en adviseren.

Heeft u andere vragen over het inschakelen van een bouwkundig aankoopmakelaar? Ik kom graag bij u langs om daar meer toelichting op te geven. Neem gerust contact met mij op.

Rob van Amerongen, bouwkundig aankoopmakelaar voor Amersfoort en omgeving

Hoe uw droomhuis er ook uitziet, u koopt ‘m het slimst met Rob van Amerongen.

Recente artikelen

5 dingen die u moet weten als u een huis gaat kopen