Zes redenen om een bouwkundig aankoopmakelaar in te schakelen

De meest gestelde vraag aan mij; “Waarom zou ik kiezen voor een bouwkundig aankoopmakelaar?”. Een logische vraag. Het is nu eenmaal zo dat veel mensen een woning kopen zonder aankoopmakelaar. Met als voornaamste reden om dan geld te besparen, maar dat pakt veelal anders uit. Wat het verschil maakt? Dat leg ik graag uit:

1. Met een bouwkundig aankoopmakelaar heb je een streepje voor bij de verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar neemt jou serieuzer dan mensen die zonder een aankoopmakelaar een woning komen bezichtigen. Een aankoopmakelaar aan jouw zijde geeft vertrouwen bij de verkoopmakelaar. Bij een bieding wordt namelijk het risico dat de koop niet doorgaat aanzienlijk lager ingeschat in verband met ontbindende voorwaarden zoals, voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring achteraf.

2. Direct een bouwkundig advies van jouw bouwkundig aankoopmakelaar

Bij de eerste bezichtiging beoordeelt een bouwkundig aankoopmakelaar de woning direct op bouwkundige kwaliteiten. Een keuring achteraf is dan niet meer nodig. Deze bouwkundige informatie gebruik ik in de onderhandelingen met de verkoopmakelaar. En neem maar van mij aan, dat een bouwkundig aankoopmakelaar gebreken of problemen ziet, die jij niet ziet.

3. Geen belangenstrengeling

Ik behoor tot de weinige aankoopmakelaars die alleen aankopen begeleid en geen verkopen. Daardoor kan ik mij volledig richten op de belangen van kopers en mij ook volledig onafhankelijk opstellen ten opzichte van verkoopmakelaars.

4. Beter onderhandelingsresultaat dankzij een bouwkundig aankoopmakelaar

Kopers met een aankoopmakelaar behalen een beter onderhandelingsresultaat dan kopers zonder aankoopmakelaar. Ik spreek uit ervaring. Onderhandelen is een vak. Emotionele overwegingen (de valkuil van veel kopers zonder aankoopmakelaar) spelen bij mij geen rol. Ik zorg ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan. Ook bij jouw droomwoning. Als aankoopmakelaar verdien ik de kosten ruimschoots voor jou terug.

5. Gegarandeerd de beste prijs voor jouw nieuwe woning

Ook in de huidige overspannen woningmarkt is het vaak niet nodig om boven de vraagprijs te bieden. Regelmatig koop ik woningen voor opdrachtgevers onder de vraagprijs. Door mijn kennis van de woningmarkt, weet ik wat een woning waard is. Omdat een verkoopmakelaar liever zaken doet met kopers met een aankoopmakelaar dan zonder, ben ik in staat om voor mijn kopers de scherpst mogelijke prijs te bedingen.

6. Een bouwkundig aankoopmakelaar geeft u direct indicatie van de door u gewenste verbouwmogelijkheden

Heb je specifieke verbouwwensen bij een woning? Dan beoordeel ik direct wat er moet gebeuren en maak ik een inschatting van de kosten. Dit kun je meenemen bij het aanvragen van een bouwdepot.

En dan zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een bouwkundig aankoopmakelaar. Als koper heb je bijvoorbeeld ook een wettelijke informatieplicht. Koopovereenkomsten, verklaringen verkopers, erfdienstbaarheden, bestemmingsplannen, statuten en meerjarenplanningen van Verenigingen van Eigenaren zijn niet altijd even makkelijk te lezen. Ook daarin kan ik jou als bouwkundig aankoopmakelaar ondersteunen en adviseren.

Heb je andere vragen over het inschakelen van een bouwkundig aankoopmakelaar? Ik kom graag bij je langs om daar meer toelichting op te geven. Neem gerust contact met mij op.

Rob van Amerongen, bouwkundig aankoopmakelaar voor Amersfoort en omgeving

Hoe jouw droomhuis er ook uitziet, je koopt ‘m het slimst met Rob van Amerongen.

Recente artikelen

5 dingen die u moet weten als u een huis gaat kopen