Woning te koop met een afknapper? Maak er gebruik van!

Hoe zoek jij naar jouw droomhuis? Ik weet bijna zeker dat je als eerste een platform als Funda gebruikt om door het aanbod te scrollen op basis van specifieke wensen. Je bekijkt van de aansprekende woningen enkele specificaties en de foto’s. Misschien rijdt je er ook even langs om een beter beeld van de omgeving te krijgen, foto’s kunnen namelijk best vertekend zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de achterburen volledig zicht op jouw woonkamer hebben, maar dat dat op de foto’s niet te zien is.

Zo’n afknapper had één van mijn klanten kortgeleden ook. Zij waren al een tijdje op zoek naar eengezinswoning in Amersfoort Zuid. Op Funda sprak hen een woning aan, die toch een wat gekke indeling had. De zoldertrap liep vanuit de badkamer naar de zolder. Als dat niet anders zou kunnen worden geregeld, dan wilden ze deze woning beslist niet kopen. Samen met hen heb ik de tweede bezichtiging gedaan en ter plaatse een uitstekende en betaalbare oplossing bedacht.

De badkamer was namelijk gedateerd en ze wilden deze vervangen. Binnen die verbouwing konden we de wand tussen de overloop en de badkamer verschuiven, zodat er ruimte zou ontstaan voor een tweekwarts trap boven de bestaande trap. Veel logischer en ook nog met als bijkomend voordeel dat de badkamer nu helemaal naar eigen wens kon worden ingedeeld met alle door hen gewenste sanitaire voorzieningen.

Veel mensen bezochten de woning, maar ze knapten allemaal af op de trap in de badkamer. Ik pakte mijn kans voor mijn klanten en ben in onderhandeling gegaan met de makelaar. Met als resultaat dat ik de woning heb kunnen kopen ruim onder de vraagprijs. Zo bleef er direct budget over voor de verbouwing. Met de bouwplannen, bouwkosten en aannemer heb ik deze mensen ook kunnen helpen, zo hadden ze meteen een totaalplan en hoefden ze zelf niets meer zelf te regelen.

Zo zie je maar, laat een woning niet direct links liggen op een afknapper. Ik realiseer me ook goed dat niet iedereen de verbouwmogelijkheden van een woning ziet. In dat geval kan een bouwkundig aankoopmakelaar helpen, het kritische oog én de onderhandelaar zijn. Alles in één dus.

Wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik kom graag bij je langs om daar meer toelichting op te geven. Neem gerust contact met mij op.

Rob van Amerongen, bouwkundig aankoopmakelaar voor Amersfoort en omgeving

Hoe jouw droomhuis er ook uitziet, je koopt ‘m het slimst met Rob van Amerongen.

Recente artikelen

5 dingen die u moet weten als u een huis gaat kopen