Kluswoning kopen, wel of niet doen?

In deze tijd, waarin de verkoper het voor het zeggen heeft, is het niet gemakkelijk om de juiste woning op het gewenste moment te vinden. Toch is er een grote kans dat er veel meer woningen aan uw wensen voldoen dan u denkt. Op het oog misschien niet, maar met de nodige verbouwingen, zijn er veel woningen naar uw wens te maken.

Is een kluswoning interessant?

Ik hoor u denken; ‘ik zit helemaal niet te wachten op een kluswoning’. Die reactie krijg ik van veel kopers. Ze zitten niet te wachten op alle rompslomp, denken dat je daar zelf handig voor moet zijn of dat de verbouwing volledig van het spaargeld bekostigd moet worden. Toch is het in deze tijd interessant om juist wel naar een kluswoning te kijken; de concurrentie is een stuk minder en van de woning is veel meer uw thuis te maken.

“Als bouwkundig aankoopmakelaar selecteer ik geschikte woningen voor u, maar ik beoordeel ook direct de verbouwmogelijkheden en -kosten van de woning. Zo heeft u direct een goed beeld van de kosten.”

Financiering van de verbouwing bij een kluswoning

De kosten van de verbouwing van een kluswoning kunnen vaak grotendeels gefinancierd worden door de bank die ook de financiering verstrekt voor de aankoop van de woning. Na de aankoop van de woning zal een onafhankelijk taxateur de waarde van de woning zowel in de huidige staat als in de staat na de verbouwing bepalen. Het verschil daartussen kan doorgaans door de bank worden gefinancierd middels een bouwdepot. Het moet natuurlijk wel voldoen aan uw leencapaciteit, maar grote kans dat dan nog maar een klein deel van de verbouwkosten uit eigen middelen betaald hoeft te worden.

De toegevoegde waarde van een bouwkundig aankoopmakelaar bij een kluswoning

Een bouwkundig aankoopmakelaar kan u goed begeleiden bij het vinden van een geschikte kluswoning. Niet alleen in het in kaart brengen van de kluswoningen die aan uw wensen kunnen gaan voldoen. Ook bij het bekijken van de verbouwmogelijkheden van een woning en het inschatten van de bijkomende verbouwkosten.

Van kluswoning naar uw thuis

Kortom; een kluswoning heeft veel meer mogelijkheden dan een instapklare woning. U heeft niet alleen een stuk minder concurrentie, maar tevens de mogelijkheid om van de woning echt uw eigen thuis te maken. Wilt u daar eens vrijblijvend over van gedachten wisselen met een bouwkundig aankoopmakelaar? Ik vertel u daar graag meer over. Neem contact op.

Rob van Amerongen, bouwkundig aankoopmakelaar voor Amersfoort en omgeving

Hoe uw droomhuis er ook uitziet, u koopt ‘m het slimst met Rob van Amerongen.

Recente artikelen

5 dingen die u moet weten als u een huis gaat kopen